6 λόγοι για τους οποίους το τένις είναι μια εξαιρετική επιλογή για το παιδί σας

Έρευνες έχουν δείξει πως το τένις είναι το άθλημα για μια ζωή. Μέσα λοιπόν από τις μακροσκελής λίστες των επιτακτικών λόγων του γιατί θα έπρεπε όλοι μας να παίζουμε τένις, ξεχωρίσαμε τους λόγους που κάνουν το άθλημα μας ιδανικό για να ξεκινήσει το παιδί σας να ασχολείται με αυτό. Άλλωστε ένα άθλημα μιας ζωής από κάπου θα πρέπει να ξεκινήσει.

1 Καμία επαφή

Τα αθλήματα επαφής και οι συγκρούσεις ευθύνονται σε αρκετές περιπτώσεις για τους δια βίου τραυματισμούς που μπορούν να προκαλέσουν. Όσοι έχετε παίξει αρκετά τένις σίγουρα θα έχετε χτυπηθεί από μπάλα περισσότερο από μια φορά, άλλα πόσες πιθανότητες υπάρχουν ένα τέτοιο χτύπημα να σας προκαλέσει ένα σοβαρό τραυματισμό? Το τένις και γενικότερα τα αθλήματα ρακέτας έχουν γίνει μια ευνοϊκή επιλογή για τους γονείς που αναζητούν μια ασφαλή και υγιεινή άσκηση για το παιδί τους.

2. Συνεχής εποπτεία εμπειρογνωμόνων

Πάλι, ασφάλεια πρώτα. Επειδή το τένις είναι άκρως τεχνικό άθλημα και η εκμάθηση της σωστής τεχνικής ξεκινά από τα πρώτα κιόλας μαθήματα, με τους προπονητές/εμπειρογνώμονες να εστιάσουν πολύ στο συγκεκριμένο κομμάτι, υπάρχουν εγγενώς λιγότερες πιθανότητες τα παιδιά να αποκτήσουν κάποιους τραυματισμούς.

3. Φυσική ανάπτυξη

Ένας πολύ καλός τρόπος για να κουράσετε το παιδί σας. Το παιχνίδι του τένις περιλαμβάνει πολλά τρεξίματα, γρήγορες κινήσεις, και χρήση όλου του σώματος. Ως αποτέλεσμα, η ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης του σώματος είναι αναπόφευκτη. Αν προσθέσουμε και την ενίσχυση του καρδιαγγειακού συστήματος – με το τένις έχετε να ασχοληθείτε μόνο υγιεί τενιστικά αστεράκια.

4. Ψυχική Ανάπτυξη

Σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ιλινόις, επειδή το τένις απαιτεί εγρήγορση και τακτική σκέψη, θα μπορούσε να δημιουργήσει “νέες συνδέσεις μεταξύ των νεύρων στον εγκέφαλο, προωθώντας έτσι μια ζωή συνεχούς ανάπτυξης του εγκεφάλου”. Επίσης είναι το ιδανικό άθλημα για κινητικές δεξιότητες και συντονισμό από το χέρι σε μάτι.

5. Βελτίωση ανοσοποιητικού συστήματος

Το τένις είναι ένα άθλημα με το οποίο το παιδί και ο αθλητής ισχυροποιεί τον οργανισμό του μέσα από την τακτική προπόνηση η οποία βελτιώνει την φυσική κατάσταση και την υγεία συνολικά. Με τη βελτίωση της σωματικής δύναμης, της ευελιξίας, της ισορροπίας και των λεπτών κινητικών δεξιοτήτων, το τένις θα βοηθήσει το παιδί σας να κυριεύσει και άλλες δραστηριότητες εκτός γηπέδου τένις. Ένας ισχυρός οργανισμός έχεις τις δυνάμεις να αντεπεξέρχεται με ευκολία στα συνήθη κρυολογήματα, ιώσεις κ.α. Ένας άλλος παράγοντας που επισημαίνεται είναι η μείωση του στρες, γεγονός που ενισχύει την αυτοπεποίθηση των παιδιών και τη συνολική τους υγεία. Το ότι τένις στη χώρα μας ασκείται κυρίως σε ανοικτούς αθλητικούς χώρους, είναι μια μεγάλη βοήθεια για ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα που σίγουρα θα βοηθήσει στην καταπολέμηση των σχολικών γρυπών.

6. Είναι κοινωνικό και διασκεδαστικό!

Θα μπορούσαμε να συνεχίσουμε με τα οφέλη για την υγεία και την ασφάλεια, αλλά πάνω απ ‘όλα, πιστεύουμε πραγματικά ότι όταν πρόκειται για οποιοδήποτε άθλημα θα πρέπει να ξεκινήσουμε με τη διασκέδαση . Αθλητική ικανότητα, ομαδικότητα και η συντροφικότητα μεταξύ των παικτών, κάνουν το τένις να είναι για πάντα ένα κοινωνικό άθλημα που οδηγεί στην απόλαυση.

Συντάκτης: philip