Προπονητές

Ένας καλός προπονητής δεν είναι μόνο αυτός που διδάσκει και προπονεί, αλλά αυτός που βλέπει και υπολογίζει όλες τις συνιστώσες στην ανάπτυξη ενός μαθητή/αθλητή Είτε πρόκειται για σωματική, ψυχική, τεχνική, τακτική η ακόμη και κοινωνική ανάπτυξη, ο ρόλος ενός προπονητή στην ακαδημία τένις του Φιλαθλητικου είναι να ενθαρρύνει τους μαθητές/αθλητές να αναπτύξουν πλήρως το συνολικό τους δυναμικό.

Η ευθύνη ενός προπονητή στην Ακαδημία Τένις του Φιλαθλητικου υπερβαίνει την εκμάθηση του τένις. Ο ρόλος τους είναι να εμποτίσει τους μαθητές/αθλητές με «δεοντολογία», σκληρή δουλεία, ευθύνη, πειθαρχεία, ακεραιότητα, την επιτυχία και την αποτυχία, είναι ιδιότητες που θα θέλαμε όλοι οι μαθητές/αθλητές να κουβαλάνε εντός και εκτός γηπέδων.

Ουρανίδης Φίλιππος

Φίλιππος Ουρανίδης

Ξεκίνησε το τενις σε ηλικία 13 ετών και ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό εώς την ηλικία των 18 ετών.

Απόφοιτος της Εθνικής Γυμναστικής Ακαδημίας της Βουλγαρίας ( VIF Nationalna Sportna Academia) με ειδικότητα τενις.

Τα τελευταία 13 χρόνια εργάστηκε στον Φθιωτικό Όμιλο Αντισφαίρισης κατακτώντας με τις αγωνιστικές ομάδες Ενωσιακά, Πανελλαδικά, Πανελλήνια Πρωταθλήματα καθώς επίσης και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.

Μεγαλύτερη διάκριση στην προπονητική του καριέρα εώς τώρα είναι το πλασαρισμα αθλήτριας στις 10 καλύτερες της Ευρώπης. Έχει διατελέσει σύνοδος προπονητής Εθνικών ομάδων junior U14, U16, U18, καθώς και τις Εθνικής Ομάδας junior girls U16 που για πρώτη φορά προκρίθηκε στην τελική φάση Πανευρωπαικου Πρωταθλήματος όπως επίσης και σύνοδος προπονητής του T.C. KORTEMARK στο Διασυλλογικο Πρωτάθλημα του Βελγίου.

Παρακολούθησε προγραμμάτων ακαδημιών του Εξωτερικού ( Sanchez Casal Tennis Academy, Mouratoglou Tennis Academy, Pilic Tennis Academy, T.C Kortemark).

Είναι μέλος του Συλλογου Προπονητών Αντισφαιρισης Ελλαδος, Συλλογου Διαιτητών Ελλαδος, κάτοχος του International Tennis Federation, Certificate of Attendance, Level 1, με συμμετοχή σε διοργανώσεις ως επιδιαιτητης σε Ενωσιακά και Πανελλαδικά Πρωταθλήματα, καθώς επίσης και Open 10.000$.

Από τον Ιανουάριο του 2011 συνεργάζεται με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Λαμίας.

 

Παπαβασιλείου Ειρηλένα

Ειριλένα Παπαβασιλείου

Ξεκίνησε να παίζει τένις σε ηλικία 8 ετών και ασχολήθηκε με τον πρωταθλητισμό έως την ηλικία των 18.

Οι σημαντικότερες διακρίσεις ήταν Νο 5 στην Πανελλήνια Κατάταξη κάτω των 18 ετών και Α1 κατηγορία γυναικών με την ομάδα του ΦΟΑ.

Είναι απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα Αντισφαίρισης, Γυμναστικής και Βάρη. Κάτοχος Μεταπτυχιακού και Διδακτορικού Διπλώματος ΤΕΦΑΑ.

Έχει εργαστεί στο ΔΠΘ ΤΕΦΑΑ και στο ΤΕΙ Λαμίας ως διδάσκουσα εργαστηριακών μαθημάτων και ως καθηγήτρια αντισφαίρισης.

Τα τελευταία 7 χρόνια έχει συνεργαστεί με τον Όμιλο Αντισφαίρισης Αλεξανδρούπολης, με τον Φθιωτικό Όμιλο Αντισφαίρισης, ενώ τον τελευταίο χρόνο εργάζεται στο Τμήμα Αντισφαίρισης του Φιλαθλητικού Συλλόγου Λαμίας.

Είναι μέλος του Συλλόγου Διαιτητών Βορείου Ελλάδος, κάτοχος του International Tennis Federation, Certificate of Attendance, Level 1, με συμμετοχή σε διοργανώσεις όπως Ολυμπιακοί και Παραολυμπιακοί Αγώνες Αθήνα 2004, Wimbledon, Σχολικά Πρωταθλήματα Ελλάδας, Open 10.000$.

 

Σπηλιοπούλου Μελίτα

Απόφοιτος Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης ΤΕΦΑΑ με τις ειδικότητες Αντισφαίριση, Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Εγκαταστάσεων και Κολύμβηση.

Κάτοχος PTR Instructor, ενώ έχει παρακολουθήσει και όλα τα σεμινάρια της I.T.F. play and stay, tennis for Kids.

Το 2004 ξεκίνησε για πρώτη φορά στην πόλη της Λαμίας το πρόγραμμα mini tennis (για παιδιά 4-10 ετών). Διακρίσεις αθλητών σε κόκκινο και πορτοκαλί γήπεδο.

Έχει εργαστεί για 8 χρόνια στον Φθιωτικό Ο.Α. ενώ από το 2010 συνεργάζεται με τον Φιλαθλητικό Σύλλογο Λαμίας.